IPL | Ontharen | Puur bij Willemijn | Schoonheidssalon Skip to content

IPL

IPL techniek

Nooit meer scheren, epileren, harsen, geen stoppels meer en ingegroeide haren bij uw oksels, bikinilijn of benen. Dat is wat de IPL techniek voor u kan betekenen.

De behandeling
De IPL methode werkt door middel van puls licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk. Het is bovendien snel, zo is de gemiddelde behandeltijd voor definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts 5 minuten.

Donker haar bevat pigment dat de eigenschap heeft om licht de absorberen en deze om te zetten in warmte. Het pigment geleidt deze warmte naar de haarwortel en het haarwortelzakje waar deze vernietigd wordt en er geen nieuwe haar meer uit kan groeien. Aangezien de behandeling berust op absorptie van licht door het haarpigment, worden de beste resultaten bij donker haar gezien.  Een lichte huid met donker haar heeft een duidelijke verschil tussen haar en huidskleur, waardoor de behandeling wordt vergemakkelijkt. Het IPL systeem heeft voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende haar en huidskleuren.

De Duur van de behandeling varieert per gebied, maar is door het grote behandeloppervlak zeer kort.

Een indicatie:
Bovenlip: 1 minuut per behandeling
Oksels: 5 minuten per behandeling
Bikinilijn: 5 minuten per behandeling
Benen: 30 minuten per behandeling
Volledige rug: 25 minuten per behandeling

Kan iedereen worden behandeld met IPL?
Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn  vaak niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid ( huidtype VI) of mensen met een zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigment gehalte in de huid.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Bij IPL ontharing worden alleen de haren getroffen die in de juiste groeifase ( anagene, groeifase ) zitten. Er zijn haren die zich in de rustfase bevinden, pas wanneer deze haren in de groeifase zitten zijn ze ontvankelijk voor behandeling. Gemiddeld zijn er 6 tot 10  behandelingen nodig voor het juiste eindresultaat van 80% tot 90%. Met het advies na de kuur 1 tot 2 maal per jaar onderhoudsbehandelingen te ondergaan om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haren na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

De kuren bij Puur bij Willemijn bestaan dan ook uit 8 behandelingen voor het optimale resultaat.

Is de behandeling pijnlijk?
Als de lichtflits op de huid afgegeven wordt kan men een prikkeling/tikje voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid slaat.